IF Weekend Daar!

De weekendpresentatie van Illustere Figuren was Daar. 

Vier maal per jaar sluiten wij onszelf een weekend op in een theater om DAAR. drie dagen non-stop, te werken aan theatraal materiaal voor een volgende voorstelling. afgelopen weekend werkten we samen met regisseuse Annelinde Bruijs aan materiaal voor onze voorstelling DAAR. die op 1 december in première gaat. Een voorstelling waarin we het cynisme rondom het streven naar een utopie tegenspreken door een hoopvolle voorstelling te maken over een betere wereld.

Grote woorden natuurlijk, maar soms… soms mag dat.

Een Grote Dank voor alle mensen die er waren. we hebben erg veel plezier met jullie gehad en bedankt voor alle reacties!

Komende voorstellingen

oktober 16, 2018
19:30
Cultura
Ede
oktober 18, 2018
19:30
de Pluk
Geldermalsen
oktober 24, 2018
19:30
Theater aan het Hof
Arnhem
oktober 25, 2018
19:30
de Gelderland Fabriek
Culemborg
Meets Fringe!
oktober 27, 2018
17:00
Stadsschouwburg de Harmonie
Leeuwarden

Werkweekend 'nieuwe mens'

In het eerste weekend van juni heeft Illustere Figuren voor de tweede keer intrek in Grand Theatre genomen voor een Illustere Figuren Weekend. Wij hebben ons ditmaal opgesloten met regisseur en choreograaf Guy Weizman (NNT en Club Guy & Roni) om in een intensieve werksessie materiaal te ontwikkelen voor de nieuwe voorstelling die in december 2018 uitkomt.

Het beheerste dit weekend een futuristische ontdekkingsreis waarbij we op zoek gaan naar de ‘nieuwe’ mens. We stellen onszelf de vraag wat de gevolgen zijn van alle technologische ontwikkelingen voor de mensheid. We kunnen missende ledematen vervangen door robotledematen, de grens tussen menselijk bewustzijn en de digitale wereld begint te vervagen en de mens treedt steeds verder het heelal in. Het is slechts een kwestie van tijd tot de eerste mens op Mars landt. Of we het willen of niet, de nieuwe mens komt er aan. Maar hoe ziet deze nieuwe mens eruit? Hoe beweegt zij door de ruimte?

Hier een korte impressie van het werkweekend met Guy Weizman