Theatercollectief Illustere Figuren zoekt een enthousiast stuurmens; een zakelijk leider met een onbedwingbare ambitie, overdosis humor, gezonde kritische en realistische kijk op de wereld en met een gezond geloof in de mens(heid) om de schuit (die ons collectief is) met ons door de woelige baren van de culturele zee te varen.

Het Collectief

Wij zijn Illustere Figuren; een theatercollectief met een rete-positief geloof in de mensheid. Met humor maken we grote maatschappelijke thema’s persoonlijk. We staan voor theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken omhoog doet krullen. We brengen als collectief verhalen die enkel en alleen verteld kunnen worden vanuit een persoonlijk perspectief en staan daarom altijd als onszelf op het toneel: met alle wijsheden, absurditeiten, fascinaties, gebreken en overdenkingen die daarbij horen. We zoeken steeds vaker locaties buiten het theater. Zo touren we langs kroegen, kerken, scholen, creatieve broedplaatsen en binnenvaartschepen. Het collectief bestaat uit 4 makers, een communicatiemedewerker, productieleider en een technisch producent.

Sinds 2021 maakt Illustere Figuren deel uit van de Friese Kunst Infrastructuur. Hierdoor hebben we een eigen studio in Leeuwarden waar we repeteren, overleggen, ons decor opslaan, doorzakken, heel soms slapen en waar presentaties of voorstellingen plaatsvinden.

Jouw rol

Samen met de leden van het collectief vertaal je onze artistieke koers naar een zakelijk fundament. Dat is soms ingewikkeld, collectief een roer vasthouden. Dus je moet enigszins zeebenen hebben.

Je bent verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering (liefst hadden we hier gezet: ‘reilen en zeilen’, om de bootmetafoor door te voeren, maar dat dekte volgens de pr-medewerker de opdracht niet helemaal).

Je neemt het voortouw in de communicatie met diverse externe partijen zoals subsidiënten, de Provincie Friesland, Gemeente Leeuwarden, co-producenten en het bestuur van de stichting.

Je zorgt ervoor dat de te bevaren kompaskoers, met betrekking tot de culturele codes, bewaakt wordt.

Je denkt en schrijft inhoudelijk mee aan de plannen en subsidiedossiers.

Jij:

hebt een relevante opleiding gedaan en HBO werk- en denkniveau,
hebt relevante ervaring in een soortgelijke functie,
hebt financieel, analytisch en zakelijk inzicht,
bent inspirerend, efficiënt, communicatief (zeer) vaardig, hebt geduld en empathie en weet iedereen zogezegd met de neuzen dezelfde kant op te krijgen,
hebt affectie met het Noorden (Friesland, Groningen en Drenthe),
hebt grote affiniteit met theater in verschillende vormen en hebt inzicht in het produceren ervan,
bent creatief, innoverend en pro-actief,
spreekt Nederlands, Engels en ter gelegenheid een woordje scheepstaal.

Heb je niet per se veel affiniteit met de scheepvaart, maar kan je wel grinniken om de net te ver doorgevoerde metafoor in deze vacature en word je enthousiast? Schrijf ons!

Ben je wel enthousiast, maar twijfel je of je alle bovenstaande kwaliteiten bezit? Schrijf ons! We denken graag mee in mogelijke ontwikkelingen en wie weet gaan we toch met jou in zee.

Wij bieden jou:

Een schuit in de vorm van een achtkoppige organisatie, dat professioneel en vol enthousiasme en ontwikkeling in de golven van het Nederlandse Theaterwaterschap staat. En een collectief met gepaste bescheidenheid en ongepaste trots.

Het betreft een overeenkomst van opdracht op zzp basis voor een jaar met mogelijkheid en intentie tot verlenging, met een honorarium gebaseerd op de CAO Theater en Dans voor een in overleg vast te stellen aantal uren (uitgaande van ongeveer 6 – 8 uren per week)

Je kan aan het werk in onze studio met kantoor of vanuit huis. De werk- en repetitieruimte zit in de DOAS in Leeuwarden. Er is ook mogelijkheid om je te ontwikkelen op diverse vlakken.

Solliciteren voor zakelijk leider? JA DOEN!

Stuur een motivatiebrief en een overzicht van je werkervaring naar Tim Verbeek (tim@IllustereFiguren.nl), met als onderwerp ‘Aan boord stelletje schobbejakken!’.

Reacties zijn welkom tot en met 5 mei 2023. Gesprekken vinden plaats op 10 mei 2023 in Leeuwarden.

Voor vragen over de vacature kan je ook contact opnemen met Tim.

Hopelijk tot snel!