Olivia Newton-John had groot gelijk toen zij in 1981 aandrong op fysieke activiteit met haar hitsong ‘Let’s get physical’. Lichamelijke beweging is namelijk heel belangrijk voor een goede gesteldheid. Maar we moeten het geestelijke niet vergeten natuurlijk!

Daarom komt podiumkunstenaar Douwe Dijkstra met de voorstelling Let’s get mental, waarin Douwe de mogelijkheden onderzoekt voor een nieuw muziekgenre, namelijk ‘therapiepop’. Met nummers als ‘Sk sk sk sk skematherapie’, ‘Van je links naar rechts, van je EMDR’ en ‘Ik wil ketsen met mijn psycholoog’ onderzoekt Douwe of de popcultuur gebruikt kan worden als bad voor een onderwerp als geestelijke welzijn. Hierbij tapt hij uit zijn ruime ervaring die hij heeft opgedaan in zijn opleiding tot psycholoog en de vele uren die hij zelf op de bank van zijn therapeut heeft gelegen.

Dus ben je depressief, loop je tegen een burn-out aan of wil je dat te allen tijde voorkomen? Dan is Let’s get mental de voorstelling voor jou!

Onze eigen Raymond regisseerde het begintraject. Onze eigen Zen regisseerde het stuk in elkaar. Voor de premiere van zijn voorstelling Let’s get mental koos Douwe voor ons Illustere Theatertje in de DOAS in Leeuwarden! En hij gaat ook nog op tour! De speellijst vind je hier.

Let’s get mental is een productie van Popfabryk en Douwe Dijkstra en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân en Gemeente Leeuwarden.

De foto is gemaakt door Jos Blomsma.