We zijn los! Na de succesvolle en uitverkochte premiere en voorstellingen in supportershome ‘T Hertje onder de tribune van het Cambuurstadion tourt de muzikale theatervoorstelling ‘de Thuistribune’ nu langs verschillende plekken in de noordelijke provincies. De voorstelling over bier, tutu’s en andere vooroordelen speelt op locaties die een uitgesproken eenzijdig beeld kennen. Denk aan een studentenvereniging, de scouting, een klooster of een veehouderij. Pak de agenda’s er maar bij, want welke locatie lijkt jou nou leuk om eens te bezoeken! En niet getreurd: heb je de voorstellingen in ‘t hertje gemist? Vanwege het succes is er een nieuwe datum waarin je voor de laatste keer deze cultplek nog kunt bezoeken voor het stadion naar de grond gaat.

Mei 2024

2 mei: Boerderij Jacobi in Warns | (GEWEEST)
18 mei: Dominicanenklooster in Zwolle | TICKETS
22 mei: Zorgboerderij de Ripen, Nijbeets | TICKETS

Juni 2024
7 juni: Vindicat in Groningen | TICKETS
15 juni: Scouting Sint George in Assen | TICKETS
16 juni: Scouting Sint George in Assen | TICKETS
21 juni: Supportershome ‘t Hertje in Leeuwarden | TICKETS

Wij kijken er naar uit om je ergens te ontmoeten!

Over de Thuistribune

Als we naar onszelf kijken, zien we een vat vol tegenstrijdigheden. Kijken we naar de ander, dan zien we vaak maar één ding.

Illuster Figuur Raymond Muller merkt dat in zijn dagelijks leven volop. Want als acteur en schrijver behoort hij volgens sommigen tot de ‘linkse elite’, maar daar tegenover staat dat hij fanatiek supporter is van voetbalclub Cambuur. Het zijn twee werelden die elkaar niet begrijpen. Raymond probeert de verschillende groepen uit alle macht met elkaar te verbinden, want in hemzelf is dat immers prima gelukt. Tenminste, dat wil hij zelf graag geloven.

Theatercollectief Illustere Figuren speelt De Thuistribune, een muzikale voorstelling over bier, tutu’s en andere vooroordelen. Een voorstelling over de kloof tussen verschillende groepen in de maatschappij, loopgraafdiscussies, opgetrokken muren, dichte deuren. Maar vooral ook een voorstelling over onvoorwaardelijke vriendschap en de meerstemmigheid in jezelf en in de ander.