Illustere Figuren viert haar tienjarig bestaan met de grootste, meest bijzondere productie in haar bestaan! In het najaar van 2023 toeren we met de voorstelling Titaantjes langs verschillende plekken in Nederland.

Titaantjes is het jubileum waar het voortbestaan van het theatercollectief van afhangt. Tien jaar lang werken Illustere Figuren nu samen. We begonnen met zeven en zijn met vier over. Hoe ga je om met obstakels op de weg, mensen die vertrekken, als het niet gaat zoals je hoopt, of als de wereld om je heen in rap tempo verandert? Wat blijft er dan over van je wereld die je voor ogen had?

Titaantjes: niet opgeven

Ruim anderhalf jaar werkten, sleutelden, probeerden en bouwden we bovendien aan deze voorstelling. We zagen tegenslagen opdoemen en besloten toch verder te gaan. Want het bestaansrecht van Illustere Figuren is tenslotte impact maken door voorstellingen te spelen. Daar doen we het voor.

De voorstelling zal er komen. In tegenstelling tot de vrienden uit het verhaal van schrijver Nescio weigeren Illustere Figuren met de voorstelling Titaantjes om op te geven. Maar waar ligt eigenlijk de grens? Wanneer geef je op? Hoe ver ben je bereid te gaan voor je idealen? En hoeveel impact heb je nou eigenlijk echt?

Het resultaat? De fantastisch verrassende grote jubileumshow – al zeggen we het zelf. Binnenkort maken we de speellocaties bekend en start de kaartverkoop.